Категории

Последни новини

Новият Galaxy Note 8, който дебютира преди по-малко от седмица, е най-мощният и напълно оборудван функционално смартфон на Samsung, а вероятно и на пазара като цяло. Устройството определено може да се похвали, че е в състояние да прави неща, които iPhone все още не може. В следващите редове може да се запознаете с някои от тези функции:...
В технологичният свят почти всяка седмица има премиери на нови модели смартфони, но повечето от тях идват и си отиват без дори да разбираме за тях. Има обаче и такива които очакваме с нетърпение и броим дните до дърпането на премиерната завеса пред тях. Един от тези смартфони е Samsung Galaxy Note8 който вече няколко дни екипът на Digital.bg има...
Юбилейният iPhone е най-очакваното устройство в мобилната индустрия в седмиците, оставащи до края на годината. Аpple планират да го представят официално на събитие, което ще се проведе на 12 септември. iPhone 8 няма да е единствения нов хардуерен продукт, който ще бъде показан от технологичния гигант на тази дата. От Pocket-Lint ни информират, че...
Имали ли сте проблеми с Google Play Store? Няма причина за притеснения. Почти на всички Android потребители им се е случвало в даден момент да видят съобщение за грешка при изтегляне на приложения, Play Store изобщо да не се отвори или нещо друго неприятно.   От Android Pit знаят решенията на проблемите, с които може да се сблъскате в Google...
През 2015г. Samsung представиха за първи път в моделната си гама смартфона j7. Като представител на средният ценови клас, той набра голяма популярност в целия свят и заедно с по-малките си братя J3 и J5, през следващата година се сдоби с наследник (SM-J710F) който има в наименованието си 2016 И така през тази година традицията Samsung да...

Samsung Galaxy J7 (2017)

През 2015г. Samsung представиха за първи път в моделната си гама смартфона j7. Като представител на средният ценови клас, той набра голяма популярност в целия свят и заедно с по-малките си братя J3 и J5, през следващата година се сдоби с наследник (SM-J710F) който има в наименованието си 2016 И така през тази година традицията Samsung да възраждат успешните си модели продължава, защото това в ръката ми е Galaxy J7 (2017). Един смартфон който определено успя да привлече вниманието ни. Какво ни хареса в него и какво не, предстои да разберем в следващите минути.

 

Дизайн и Цена

Ако при предходните две поколения, J7 изглеждаше правопропорционално на цената си – разбирайте бюджетно, то модела от 2017-та вече е значително по-луксозен и може да ви подлъже, че в ръцете си държите дори флагман.

 

Новият J7 е смартфон с алуминиев корпус

 

За този ефект основно допринасят формата и материалите които са използвали Samsung. Тук имаме заоблени ъгли и плавно преливаща периферна част които независимо, че е най-големият от серията J правят 7-цата удобен за държане с една ръка при разговори или с две при работа. Ако го съпоставим с предшествениците му, J7 2017 е с най-дебел профил, но именно заради споменатите заобляния е по-удобен дори за поставяне в по-тесни джобове. Цветовите варианти в които може да бъде срещнат са общо 4 - светло син, розов, черен и златният който тестваме ние.

 

Цветовете на Glaxay J7 (2017) са светло синьо, розово, черно и златно

 

Корпусът на смартфона е от моноблоков тип и гърбът стои статично, без да има възможност да се сваля. Основната част от J7 е направена от метал, а двата отделни компонента под които се крият антените, независимо, че са пластмасови, изглеждат като едно цяло. Прокарвайки нокът не можем да открием ръб тук. Същото можем да кажем и за капаците в ляво, под които се крият microSD и SIM карта, а в отделен слот - втората Dual SIM. Впрочем това разположение е много удобно, защото ако искате да извадите картата памет, няма да спрете функционирането на основата си SIM карта. Разглеждайки корпуса на смартфона ще отбележим още, че решетката на високоговорителя вече не е върху гърба, а в горната дясна странична част.

 

Високоговорителят вече се намира в дясно

 

Към тази промяна имаме смесени, по-скоро положителни чувства. Да, когато J7 е поставен някъде по-гръб, говорителят му няма да е запушен, но когато играете игри, в повечето случаи левият ви показалец стои именно там. Така, че ето от къде идва колебанието ни. Още нещо което ни поставя въпрос с няколко възможни отговора е, защо Samsung не са използвали при J7 (2017) USB Type C за зареждане и пренос на данни, а са останали с microUSB.

 

В се още micro USB, а на Type-C порт за зареждане и преднос на данни

 

Вашето мнение

Във формата за дискусии по-долу, ще се радваме да чуем вашето мнение по въпроса. Също можете да ни споделите, къде е по-удобно според вас да бъде аудио жакът – тук долу или горе?

 

Дисплей

За разлика от дебелината на телефона, която както вече казахме при тазгодишният модел се е увеличила, спрямо предшвствениците си J7 (2017) е станал значително по-тесен, но не за сметка на размера на дисплея. Той отново е с 5.5" диагонал, а дебела рамка около него почти няма. Така screen-to-body ratio което измерваме тук е 73.2%. Подобрение има и по отношение на резолюцията – това е първият J7 с Full HD.

 

5.5" Super AMOLED дисплей с резолюция 1920х1080 пиксела

 

Плътността на пикселите за 1” е 401ppi с 0.0634мм размер на всяка от точките. В резултат образът е максимално детайлен и ясен, като дори да се вглеждаме от съвсем близко разстояние, няма да забележим очертанията на пикселите. Иначе технологията на дисплея, съвсем очаквано за Samsung е Super AMOLED. Тя ни гарантира реално цветопредаване с добра рязкост и контраст. Яркостта също е над средната за класа – измерваме 450 cd/m² с 86% разпределение по цялата зрителна площ. Съпоставимо с миналогодишният J7, дисплеят на 2017 е с ¼ по-ярък.

 

2.5D извитият дисплей е добре видим при работа на открито

 

Така дори при работа на открито под директно насочена слънчева светлина, дисплеят остава достатъчно добре видим. Приятно изненадани сме също така и от зрителните ъгли. Както и сами можете да се уверите – те са почти водоравни. Последният слой на 2.5D извитият дисплей е с олеофобно покритие, което от една страна се цапа по-трудно, а от друга ще ви позволи да работите с тъчскрийна дори с ръкавици през зимата.

Търсене

За поръчки

Разпродажба на аксесоари за мобилни телефони

Количка

Вижтевашата количка.

Вход потребители

Facebook